KOOKTIP: C’est la Recette

nieuws-kooktip-1.jpg29 nov

Gemakkelijk onderweg te bereiden: pittige couscous met chorizo

Ingredienten: 400 g. couscous, 150 g. witte rozijnen, 250 gram grove chorizoworst, 1 rode ui, 1 rode paprika, 15 g. verse munt, 250 g. panklare sperziebonen, 50 g. parmezaanse kaas.

Couscous samen met de rozijnen in een kom doen en met kokend water laten wellen volgens aanwijzingen op de verpakking. De chorizo in de hapjespan circa 2 minuten bakken in olijfolie. De ui, paprika en sperziebonen bij de chorizo voegen en 4 minuten roerbakken. De inmiddels gewelde couscous met de rozijnen bij het roerbakmengsel scheppen en al scheppend nog 4 minuten verwarmen tot de bonen gaar zijn en de couscous geen klonten meer vormen.
Net voor het opdienen de munt erdoor scheppen en op smaak brengen met peper en zout en opdienen met de geraspte kaas.

« Terug

Scroll naar boven